data disapears

Previous Topic Next Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

data disapears

אייל-2
hello,
 
i'm new to hbase.
after restarting the computer all the data disapears. to reproduce the problem i just do the folowing:
1. start-hbase.sh
2. hbase shell
3. create table myTable(myColumnFamily); + insert into.... + select * from myTable (i see the expected result)
4. exit;
5. stop-hbase.sh
6. restart the computer
7. start-hbase.sh
8. hbase shell
9. show tables; => "No tables found."
 
OS: ubuntu 7.10
hbase version: i tried both 0.1.1 and 0.1.2
hadoop version: i tried both with 0.16.4 and without hadoop at all.
 
thanks in advanced for any help,
ewilde
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: data disapears

stack-3
Default writes data into /tmp which is cleared on restart.   Try
pointing hbase.rootdir elsewhere than file:///tmp/hbase-${user.name}/hbase.
St.Ack


אייל wrote:

> hello,
>  
> i'm new to hbase.
> after restarting the computer all the data disapears. to reproduce the problem i just do the folowing:
> 1. start-hbase.sh
> 2. hbase shell
> 3. create table myTable(myColumnFamily); + insert into.... + select * from myTable (i see the expected result)
> 4. exit;
> 5. stop-hbase.sh
> 6. restart the computer
> 7. start-hbase.sh
> 8. hbase shell
> 9. show tables; => "No tables found."
>  
> OS: ubuntu 7.10
> hbase version: i tried both 0.1.1 and 0.1.2
> hadoop version: i tried both with 0.16.4 and without hadoop at all.
>  
> thanks in advanced for any help,
> ewilde
>
>  

Loading...